به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس با اشاره به تحرکات اخیر در سطح منطقه و در عرصه بینالمللی در خصوص سوریه، گفت: بیش از دو سال است که غرب و برخی کشورهای منطقه بعد از پیروزیهای مسلمانان در انقلابهای اخیر به سراغ سوریه رفتند تا عقبافتادگی و از دست دادن منافع خود را با ضربه زدن به یکی از کانونهای مقاومت در منطقه جبران کنید.
وی ادامه داد: در ابتدای امر تصور کودکانهای داشتند که ظرف چند هفته حکومت سوریه را نابود میکنند. وقتی با مقاومت دولت سوریه مواجه شدند، به اعزام تروریستها و ارسال سلاح و فشار سیاسی دست زدند تا با توام شدن این دسیسه چند وجهی، دولت سوریه را به تسلیم وا دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ناکامی غرب، صهیوینستها و ارتجاع منطقه در این مرحله آنان را به مکر شیطانی دیگری وا داشت که سلاح شیمیایی به دست تروریستها بدهند. ما از چند ماه پیش مطلع شدیم که چند محموله سلاح شیمیایی از مرزهای یکی از کشورهای منطقه وارد سوریه شده است که چندی پیش یکباره ماجرایی سامان یافت و تبلیغات گستردهای به راه افتاد و معلوم شد که مسئله استفاده از سلاح شیمیایی توسط تروریستها انجام شده است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در ماجرای اخیر نیز همه شواهد و قرائن حکایت از داستانسرایی توطئهآمیز دارد که به هنگام حضور مامورین سازمان ملل همزمان از سلاح شیمیایی استفاده شده و هنوز مامورین سازمان ملل بررسی خود را انجام ندادند که ناقوس جنگ بلند شد و آمریکا و انگلس بدون مجوز شورای امنیت با همکاری برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی سردمدار عملیات نظامی در سوریه شدند.
وی افزود: شاید شیرینی زودگذر آشفتهسازی در مصر برای رژیم صهیونیستی و برخی سفلهگان منطقهای و غرب فرصت اندیشه عاقلانه را از آنان سلب کرده و در فضای غبارآلود گام بر سرزمین مینگذاری شده مینهند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: گیریم که سوریه را بمباران کنید، کشوری که در این دو سال دچار تخریبهای زیاد بدست عوامل تروریستها شده، چندان ضربه نمیخورد که دیگران در مقابل سوریه آسیب میبینند. اگر بناست قواعد بینالمللی در این ماجراجویی به نفع رژیم صهیونیستی توسط غرب و برخی از کشورهای منطقه نادیده گرفته شود، چه دلیلی دارد سوریه احترامی برای آنان قائل باشد.
لاریجانی تصریح کرد: نتیجه چنین اقدام نابخردانه نابسامانی منطقهایست که آتش آن گریبان کشورهای سادهاندیش منطقه را خواهد گرفت. البته با توجه به شرایط و منافع کشورهای ماجراجو بعید است با تصور خام حرکت بزن در رو و بعد هم تغییرات گسترده را هوس کرده باشند. که اگر چنین باشد خود را در معرکه نامعلومی گرفتار کردهاند. مخصوصا اگر رژیم مفلوک صهیونیستی دچار هوس فتنهآمیزی شود، سرنوشت عذابآور بیشتری نسبت به جنگ 33 روزه را برای خود به ارمغان خواهد آورد، لذا به نظر میرسد با یک استراتژی ضعیف و خام حرکتی را طراحی کردند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم کردن چنین طراحی عجولانه و غیر مشروع آمریکا و غرب هشدار میدهد که ممکن است با کمک برخی کشورهای منطقه که هر یک هدف خاص قدرتطلبی را دنبال میکند عملیاتی را علیه سوریه آغاز کنید ولی این شما نیستید که آن را خاتمه میدهید و ضمنا باید نگران فرزند نامشروع صهیونیستی خود در منطقه باشید و هزار البته که در آینده نتایج برخورد تاکتیکی با تروریستها را در مقابله با خود شاهد خواهید بود.
برپایه این خبر لاریجانی همچنین با گرامیداشت فرا رسیدن سالروز شهادت شهید رجایی و شهید باهنر، اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی به حق این دو شهید بزرگوار را الگوی مدیریت خدمتگزار به ملت معرفی کرد و هفته دولت را به نام آن دو عزیز مزین کرد.
وی ادامه داد: این دو شهید بزرگوار و اکثر رهبران صدر انقلاب اسلامی از زیربنای فکر اسلامی عمیق برخوردار بودند و کُنه فکر سیاسی آنان برگرفته از اسلام ناب محمدی بود.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: مجادلاتی که شهیدان رجایی، مطهری، بهشتی، باهنر، لاجوردی و دیگر شهدای بزرگ انقلاب چه در زندان و چه در بیرون از زندان با منافقین و مارکسیستها داشتند، نشانگر این معنا بود که آنان با تمام وجود حیات طیبه فردی و اجتماعی را در تحقق اسلام میدانستند. نه التقات اسلام با مدرنیته یا اسلام با مارکسیسم که گروه زیادی از روشنفکران آن دوره در چنین بستری تفکر میکردند.
لاریجانی اظهار داشت: تلاش آنان از ابتدای انقلاب در این جهت بود که قوانین کشور بر مبنای فقه اسلامی تدوین شود و سیاستهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بر اساس قرآن و سنت مدون شود. این تلاشها برخی در قانون اساسی تجلی یافت و برخی نیز در قوانین مجلس محقق شد.
وی افزود: از دیگر ویژگیهای مدیریت شهید رجایی و باهنر این بود که برآیند حرکت انقلاب و تمام تحرکات مدیریتی در ابعاد مختلف باید منتج به عزتمندی ملت ایران شود. مواضع افتخارآفرین شهیدان بهشتی،باهنر و رجایی در مسائل بینالمللی و منطقهای در مقابل استکبار جهانی و صهیونیست و ارتجاع منطقه یک رویه این معناست که نمونه آن را در سفر شهید رجایی به سازمان ملل و نطق مبنایی و عزتمندانه وی میبینیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در جنگ تحمیلی علیرغم همه کارشکنیهای بنیصدر ایستادگی در دفاع از میهن و منافع ملی تحولاتی را در جبههها رقم زد به طوری که بعد از عزل بنیصدر پیشرفتها در جبههها در شکستن حصر آبادان و فتح خرمشهر محقق شد.
لاریجانی ادامه داد: رویکرد آنان در خودکفایی کشور در بُعد اقتصادی اندیشه آیندهنگر و عزتبخشی برای کشور بود. که پایه استقلال اقتصادی کشور را فراهم میآورد. ویژگی دیگر مدیریت آنان دخالت معنویت و اخلاق در ارکان مدیریتی بود، تواضع شهید باهنر و شهید رجایی مثالزدنی بود. در همه طوفانهای بیاخلاقی بنیصدر، متانت و اخلاقگرایی شهید رجایی را شاهد بودیم. شهید بهشتی که حتی از جانب دوستان انقلاب آماج فحاشی و تهمت قرار میگرفت، با نهایت مدارا عمل میکرد. شهید باهنر مجسمه اخلاق و آرامش روانی بود. ما هیچگاه از زبان آنان تندی و بداخلاقی ندیدیم.
وی افزود: زمانی برخی جوانان حزب جمهوری اسلامی در کوران تندیهای بنیصدر موفق شدند نواری از جلسه خصوصی آنان که علیه شهید بهشتی حرفهای تند و توطئهآمیزی زده بود، بدست آورند. وقتی با شهید بهشتی موضوع را در میان گذاشتند، تصور میکردند از اقدامات آنان تقدیر کند، اما با عصبانیت شهید بهشتی مواجه شدند که با چه مجوزی دست به این اقدام زدید و چرا آن را به من منتقل کردید؟
لاریجانی اظهار داشت: مردمی بودن از دیگر ویژگیهای این شهدای بزرگوار بود. هیچگاه جدای از مردم نبودند با همه آشفتگیهای فضای سیاسی و امنیتی ابتدای انقلاب از هر فرصتی برای ارتباط با مردم استفاده میکردند و تلاش میکردند تا میتوانند از حلقههای حفاظتی دور شوند. گرچه این روش هزینههایی برای کشور ایجاد کرد و نظام مجبور شد در مقابل اقدامات تروریستی منافقین و سایر گروهکها حفاظت از رهبران انقلاب را جدیتر کند. این شهدای عزیز همان سطح از زندگی را که قبل از انقلاب داشتند در دوره مسئولیتهای بزرگ حفظ میکردند. گرچه مخاطراتی را نیز برای آنان در بر داشت.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: نگاه سازمانیافته و برنامهریزی شده مدیریتی آنان از دیگر ویژگیهای آنان بود که باید به آن اشاره کرد، گرچه مشکلات اوایل انقلاب از درگیریها با گروهکها و جنگ تحمیلی، فرصتهای زیادی برای تحقق این نظام سازمانیافته فراهم نکرد، لکن اصول مواضع حزب جمهوری اسلامی که مرحوم شهید بهشتی در آن نقش اصلی داشت، نشاندهنده تفکر نظام یافته تئوریک این مدل مدیریتی بود.
وی افزود: شهید مطهری در اوایل سال 58 یعنی چند ماه پس از پیروزی انقلاب به شهادت رسید، در همان زمان روی طرح نظام اقتصاد اسلامی برای جمهوری اسلامی کار فکری انجام میشد که در شب شهادت در کیف دستی وی دستنوشتههایی در این زمینه یافت شد. برای این رهبران انقلاب روشن بود مسلکی زیستن چه در بُعد فکری و چه در بُعد اجتماعی بدون داشتن برنامهای مدون ممکن نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از دیگر ویژگیهای این مدیریت تفکر ولایی آنان بود. در تدوین قانون اساسی شهید بهشتی در تئوریزه کردن ولایت فقیه نقش بسزایی داشت. در مقابل تزویر بنیصدر شهید رجایی با افتخار به مقلد بودن و پیروی از امام مسیر حرکت خود را روشن کرد.
وی افزود: نکته مهم این است که در مقابل این تفکر هم مارکسیستها با انواع مختلف آنها، هم منافقین و هم لیبرالها قرار داشتند. با همه اختلافات فکری که این گروهکها با هم داشتند، اما در این جهت اشتراک داشتند. این شهدای عزیز بر نکته بسیار مهمی استوار ایستادند که جبهه اعتلابخش انقلاب را از جبهه تحجر و وادادگی و التقاط مجزا میکرد. همین تفکر مستقیم باعث شد ملت و دولت متحد شوند و در مقابل مثلث استکبار و جنگطلبی صدام و ضد انقلاب درونی کشور پیروز میدان باشند و گرچه این پایداری هزینههایی برای آنان داشت شهادت کثیری از رهبران انقلاب اسلامی گوشهای از این هزینهها بود اما نتیجه آن آنقدر عظیم بود که سرافرازی ملت در دهههای بعد تا به امروز از دستاوردهای آن است.
لاریجانی اظهار داشت: گرچه مدیریت کشور در دهههای بعد همیشه نتوانست همه ابعاد این نگاه را پیگیری کند، اما همیشه تحت تاثیر این حرکت مدیریتی بود و امیدواریم تا در دهه پیشرفت و عدالت مدیران کشور ابعاد گستردهتری از این مدل مدیریتی را محقق کنند.